VIR, az ötcsillagos családi nyaralás szigete

 

A központi Dalmát régió elérhetősége és Vir saját adottságai alapján a sziget turisztikai jelentősége kiemelkedő.

VIR legértékesebb adottsága a családi hangulatú nyaralás lehetősége.

A szigeten nincs tömeg-turizmus, nincsenek túlméretezett szállodák, zajos, problémás körzetek, nincs átmenő autó forgalom és nincs környezetet szennyező ipar sem.

Helyettük van családi méretű, magánkézben levő üdülői infrastruktúra. Üdülőházak, apartmanok, emberi léptékű üzletek, a turizmust kiszolgáló kis léptékű, csendes szolgáltatók biztosítják a gondtalan nyaralást. Emellett minden megszokott hétköznapi alap szolgáltatás (pl. posta, orvosi ellátás, gyógyszertár, piac) egyszerűen megtalálható. VIR méretei miatt minden közel van- pék, fagyizó, pizzéria, kávézó, étterem, stb.

 A sziget nagyobb része lakatlan, igy a  háborítatlan természet állandó közelségben van mezők, dombok, sziklás vagy homokos tengerpart képében. A tengeri természet a kristálytiszta Adria vizében könnyedén megfigyelhető sima búvárszemüveges úszkálás közben.

Persze lehet nagyokat sétálni, kerékpározni is. Lehet kirándulni a velencei időkből maradt Kozják-i erődhöz és a kitűnő állapotban levő világító toronyhoz. A sziget északi végén a vörös szikláknál mindennap csodálatos a naplemente.

VIR természeti környezetét az Adria határozza meg, azonban északon a közeli  Velebit hegység drámai látványú hátteret biztosit. VIR-en az összes program gyermekekkel is könnyedén élvezhető.

A nyaraló környezet újdonsága nem okoz meglepetést, hasonló az otthonihoz, mégis nyaralás! A dolgok megszokott kialakítása miatt nem okoz napi stresszt a beilleszkedés, olyan mintha már jártunk volna korábban itt. A barátságos, otthonos környezet ingyenes plussz.

Ha kirándulni van kedvünk, pazar a régió kínálata: Nin az ősi királyi város 7 km-re, Zadar (Zara) a Dalmát főváros páratlan történelmi múlttal 23 km-re, a négy nagy attrakció- Krka Nemzeti Park 85 km, Paklenyica Nemzeti Park 65 km, Plitvicei tavak Nemzeti Park 150 km, és a tengeri büszkeség a Kornati Nemzeti Park néhány tengeri mérföld távolságban.

Amennyiben mozgalmasabb programokra vágyunk, akkor gyermekekkel a Zaton-i Zaton Holiday Resort jó választás lehet. Ugyanakkor a bulizós programok legjobb helyszíne a Pag-i Novalja is könnyen elérhető VIR-ről.

 

Ha VIR-ről vagy környékéről még valami érdekelné, hívjon bennünket:

 

+36 70 5300 303

+36 30 9404 998

 

vagy írjon az infovir@urbannest.hu e-mailre